Több, mint önmegvalósítás
ŐSZ-IDŐ Szólj hozzá!

ŐSZ-IDŐ

Erdő ihlette kopogtató az ajtódra

By: brigitteblog 2016. október 20.

ODAKÜNN AZ ŐSZI ESŐ CSENDESEN SZITÁL, AZ EGET NAPOK ÓTA MAKACS, SZÜRKE FELHŐFÁTYOL BORÍTJA, A VIDÉK UTCÁIT PEDIG A KÁLYHÁKBAN, KANDALLÓKBAN HALKAN ROPOGÓ TÜZIFA FINOM FÜSTJÉNEK FÁS ILLATA LENGI BE.... HÁT MEGÉRKEZTÉL, KEDVES ŐSZ.

claus-grunstaudl-157964.jpg

Ha egészen őszinte akarok lenni, mindezidáig nem voltam nagy rajongód. Azt hiszem az évek múlásával, felnőtt(ebb) fejjel megtanultam szeretni, meglátni mindazt a jót, amit évről évről tartogatsz nekem az egyre kurtuló nappalaidon. Az októberi szikrázó napsütést, a dértől megcsípett, hamvas falevél-takaró borította avar alatti kincseket, a hosszú, andalító sétákat az ezerarcú Anyatermészet színpompás erdeiben (ki gondolta volna, hogy a rozsdavörösnek ennyi árnyalata létezik?!), a gyertyafényes beszélgetéseket kellemesen melengető pokrócba vackolódva.

Egy ilyen kellemes, koraőszi séta, frissen gőzölgő tea és a bakeliten lágyan recsegő Norah Jones dallamok „inspirálta” este készült otthonunk eme csodálatos, színpompás évszakhoz méltó éke, amely azóta már a helyén várja hívogatón a hozzánk betérőket.

Ha esetleg kedvet kapnátok a saját kezű kopogtatótok elkészítéséhez, szolgáljanak az alábbi képek inspirációul, útravalóképp pedig Ady Endre „receptje” egy vidám, boldog Ősz-Időhöz.

oszido0_lm_1.jpg

_mg_6080.jpg
_mg_6076.jpg

_mg_6072.jpg

_mg_6082.jpg

 

Ady Endre - Az Ősz dicsérete

„Egyszer csak, észrevétlenül
A fa alá avarszőnyeg kerül.
Megállsz a mélázó napsütésben,
Gyönyörködhetsz az őszi ködben.
Ezer színnel festett képek,
Mind a szívedbe égnek.

Nincs még egy évszak,
Mely ennyi pompát rejt
Fejedre kedvesen gesztenyét ejt.
Nézheted a vadludak vonulását
Ahogy őz keresi tisztáson a párját,
Szürettől hangos a hegyoldal
Itt, ott felcsendül egy dal.

A kertekben érik a dió
Hangosan kárál a szajkó.
Este, ha begyújtasz, fával a kályhába,
Tehetsz almát, krumplit a parázsba.
Mesebeli illat lengi át a szobát,
Megidézheted régi korok hangulatát.
Forralt borral kezedben, a karosszékben,
Gyönyörködhetsz szebbnél-szebb zenékben.

Este a csillagos eget nézve,
Felidézhetsz meséket,
Amiket egykor hallottál,
Amikor tiszta és jó voltál.
Ne bántsd az Őszt,
Fedezd fel inkább,
Amit nyújt,
Az összes titkát.”

 

Egyik kedvenc magyar költőm, Ady Ende ősz-időt méltató soraival kívánok mindannyiótoknak egy felejthetetlen, élményekben gazdag, csodaszép Őszi szezont!
Brigitte♥

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Amennyiben szívesen olvasnád írásaimat a jövőben is, iratkozz fel a blogomra, hogy azonnal értesülj az új bejegyzésekről. Instagram és Facebook oldalamon pedig további képek közül szemezgethetsz, gyere, nézz be hozzám, várlak szeretettel! Ha pedig írnál nekem, esetleg együttműködési ötleted támadt, az info@brigitte.hu email címre várom leveled.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brigitte.blog.hu/api/trackback/id/tr8012785314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása