Több, mint önmegvalósítás
A VILÁG ODABENN Szólj hozzá!

A VILÁG ODABENN

Különleges ajándékötlet Karácsonyra

By: brigitteblog 2017. december 18.

VÉSZESEN KÖZELEG EGY ÚJABB ÉV VÉGE, NYAKUNON A KARÁCSONY. A NAGYVÁROS UTCÁINAK ZSÚFOLTSÁGA ÉS AZ ÜNNEPI RUHÁBA ÖLTÖZTETETT KIRAKATOK ELŐTT EGYRE TANÁCSTALANUL TOLONGÓ EMBERTÖMEG LEGALÁBBIS EGYÉRTELMŰEN ERRŐL ÁRULKODIK.

_mg_6358_kicsi.jpg

Szürkületkor egyre több portán gyúlnak ki a karácsonyi fények, egyre több ablakban pislákol parányi gyertyaláng, a bejárati ajtókra nagy gonddal készített ünnepi kopogtató kerül, az ilyenkor mindent körül ölelő szeretet pedig a szívekbe költözik. Szeretek ilyentájt a kietlen utcákon „céltalanul” andalogni. Tágra nyílt, örömtől csillogó szemekkel gyönyörködni a díszpompában úszó házak, utcák sokaságán, mélyen magamba szippantani a téli csípős, jellegzetes fenyő illatú levegőt és átszellemülten fülelni az ablakokon itt-ott ki-kiszűrődő meghitt, karácsonyi zeneszót.

Rendszerint hetekkel előre papírra vetem a karácsonyi „forgatókönyvet”. Az internetes képmegosztó oldalokról inspirálódva kigondolom az aktuális ünnepi dekorációt, gondosan megtervezem a karácsonyi vacsora egyes ételkülönlegességeit és kifundálom, hogy az adott évben milyen saját készítésű aprósággal, csecsebecsével lepem meg szeretteimet. Számomra nincs is annál szívet melengetőbb, lélekemelőbb, mint amikor Karácsony előestéjén, Szenteste szeretteinknek, családtagjainknak az általunk saját kezűleg, szívből készített ajándékot nyújthatjuk át. 

Az elmúlt évben, valamikor késő ősszel, épp az első karácsonyi ajándék beszerző körútjaim során, egy kreatív-dekorációs üzlet kirakatában kesze-kuszán, különböző méretekben felaggatott, mindenféle terméssel, bogyóssal vagy épp valamiféle giccsel „megtöltött” üveggömbökre lettem figyelmes. A kirakatban elegánsan csillogó üvegcsodák látványa menthetetlenül magával ragadott és végül pár nap múlva egy igazán különleges, egyedi formában keltek új életre, kaptak új tartalmat. Modell üzletben fellelhető, méretarányosan kicsinyített erdei állatok, vidáman játszó lurkók és a hó vastag leple alatt roskadozó fenyőfák kaptak benne helyet, valamint egy magányosan álldogáló utcai lámpás, amelynek halovány „fényében” jegesen csillan meg a – szintén modellboltban kapható – műhóval beborított táj. Az üveggömbök aljába hungarocell gömbből faragott talapzat került, amelyre köralakban kivágott, fehér dekorgumi lapot ragasztottam, végül pedig erre rögzítettem az apró modellfigurákat.

img_0108_kicsi.jpg

img_6914_kicsi.jpg

img_0287_kicsi.jpg

img_9602_kicsi.jpg

 _mg_6358.JPG

Az elkészült üveggömb-dekoráció gyermekkori álmodozásaim, egy mesebeli világ pillanatképét idézi. Egy békés, szeretetteljes és gondtalan téli világot, ahol kicsik és nagyok – ahelyett, hogy a négy fal között elszigetelten a számítógép klaviatúráját vagy épp az okostelefont nyomkodnák – önfeledten, napestig együtt játszanak, mókáznak a kissé csípős, friss levegőn. Egy belső világot idéz, ahol bármikor megtörténhet a csoda, és ahol az álmok valóban valóra válhatnak.

Kívánom, hogy a Karácsony csodája ezúttal ne csak három napra szóljon, hogy az év másik 362 napján se felejtsünk el szeretetet adni és hogy az Ünnepek elmúltával hálával telt szívvel, békében éljük meg a feketebetűs mindennapjaink.

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, békés készülődést kívánok!
Brigitte

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Amennyiben szívesen olvasnád írásaimat a jövőben is, iratkozz fel a blogomra, hogy azonnal értesülj az új bejegyzésekről. Instagram és Facebook oldalamon pedig további képek közül szemezgethetsz, gyere, nézz be hozzám, várlak szeretettel! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brigitte.blog.hu/api/trackback/id/tr8013507949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása